Snabba långpannekakan

Försvinnande god och snabb att röra ihop när man får oväntat besök!

Ingredienser

  • Kakan
  • 3 ägg
  • 3 kkp strösocker
  • 3 kkp vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 ½ kkp vatten
  • Glasyr
  • 100 gr smör
  • 1 kkp florsocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • ev. någon droppe pepparmintolja
  • Riven kokos eller strössel
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bakpulver och mjöl. Rör i mjöl- och bakpulverblandningen och vattnet i äggsmeten. Häll ut i osmord långpanna. Grädda mitt i ugnen i 175 grader 12 minuter.
    2. Smält smöret och blanda i florsocker. Värm blandningen under omrörning tills det blir en jämn smet (det skär sig från början, men det tar ihop efter ett tag). Ta pannan från värmen. Rör i vaniljsocker och äggulan (och pepparmintoljan). Bred ut smörkrämen över den varma kakan och strö över kokos eller strössel.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben