Snabba limpor

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Ett ljuvligt gott bröd som inte ska jäsa innan gräddning. Ska ställas in i kall ugn.

Ingredienser

  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • ev 1 msk brödkryddor (anis, fänkål, kummin)
  • 7 dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna.
    2. Smula jästen i en skål.
    3. Häll på 1 dl fingervarmt vatten och rör ut jästen med en träsked.
    4. Tillsätt resterande 4 dl vatten, sirap, salt och ev brödkryddorna.
    5. Arbeta ner rågsikten och ev de grova mjölsorterna. Tillsätt vetemjölet och arbeta snabbt ihop till en deg (arbeta inte mer än 3 min i hushållsmaskin).
    6. Ta genast upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 2 lika stora delar. Forma 2 limpor och lägg dem på tvären på den smorda långpannan.
    7. Sätt in långpannan direkt i kall ugn på nedersta falsen.
    8. (Obs! limporna skall inte jäsa innan.)
    9. Sätt ugnen på 200 grader.
    10. Låt limporna gräddas i 30 min.
    11. Ta ut dem och lägg dem på brödgaller.
    12. För mjuk brödskorpa, linda in bröden i en bakduk.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (8)

    Katzy 15 februari 2009

    Jättegott bröd. Smakade det hos cecilia. Kommer att baka det hemma oxå. Katzy

    Maahl 18 februari 2009

    Superlätt och jättegott.

    Maahl 22 februari 2009

    Har bakat dessa ytterligare en gång då jag bytte ut 3 dl av rågsikten mot: 1 dl vetegroddar 1 dl vetekli 1 dl fullkornsdinkel Blev lite grövre men fortfarande lika gott. Gott att rosta dessutom.

    Disen 16 mars 2009

    Underbart, snabbt, enkelt och gott. Det här tyckte hela familjen om. Eftersom det gick så fort att baka brödet så gjorde jag det innan frukost. Härligt med nybakat bröd på morgonen. Tack för receptet. Kram Disen

    gds877 26 augusti 2009

    Har bakat dessa ett par gånger. Gott och enkelt när man haft bråttom i sommar.

    Leonard91 23 juli 2010

    Mycket enkelt och framförallt snabblagat recept! Det enda som man hinner baka på morgonen innan man ska äta frukost. Brödet var gott också! Toppenrecept, tackar för det! Kommer absolut göras igen :)

    Islandshanna 25 augusti 2010

    Tack för detta recept som gör att man snabbt och lätt att få ett nybakat gott bröd :)

    dalatjej35 29 januari 2012

    Tack för ett jättebra recept. Plius att man kan ta lite vad man haver i det åxå =) Kommer bakas en gång i veckan här. Tack igen =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben