Snabba Lussebullar

Har provat Dr. Oetkers jäsblandning och det går kanonsnabbt.

Ingredienser

  • 1 påse Dr. Oetker jäsblandning
  • 15 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 påsar saffran
  • 1 msk nystött kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 100 g mjukt smör
  • 250 g mager Kesella
  • 5 dl mjölk
  • Pensling
  • Uppvispat ägg
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda Jäsblandning med mjöl, socker, saffran, kardemumma och salt. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl.
    2. Baka ut runda bullar och lägg på smord plåt eller bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och dekorera med flagad mandel. Grädda bullarna mitt i ugnen 225 grader i ca 8 minuter.
    3. Tips: Lägg bullarna tätt på plåten så de bildar en "bullkaka" under gräddningen. Pensla med ägg och strö Golden Perlini på kakan. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    2 h
    35
    7
    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben