Snabba mandelkubbar

Serverar: 30 portioner

Snabba, lätta och framförallt goda.

Ingredienser

  • 250 g margarin
  • 2,25 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 6 bittermandlar el
  • 1 krm bittermandelolja
  • 11 - 12 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • Pärlsocker till garnering
  • Instruktioner

    Smält margarinet och låt svalna. häll i mjölk, ägg och bitermandel. Blanda mjöl, socker, bakpulver och hjorthornssalt i en bunke. Rör ner vätskan och arbeta snabbt ihop till en lös deg. Dela den i 2 delar och rulla dem till 30 cm långa längder. Skär dem i ca 2cm tjocka bitar. Doppa ena snittytan i pärlsocker. Lägg dem på plåt, men inte för tätt. Grädda 12-15 min. i 225 grader. Låt kallna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (2)

    Vickan87 22 augusti 2009

    Mycket goda kubbar. Ett litet minus bara för att det stank ammoniak i hela köket efteråt men det är ju vanligt när man använder hjortronsalt.

    annh65 15 februari 2012

    Supergoda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben