Snabba matjessillen

Serverar: 4 portioner

Snabbt och enkelt får man en god sillrätt.

Ingredienser

  • 2 burkar matjessill, á 200g
  • ½ dl majonäs
  • ½ dl gräddfil
  • 3/4 dl kalles kaviar
  • 1 ½ msk kapris
  • 1 kruka gräslök
  • 1 hårdkokt ägg
  • Instruktioner

    1. Låt sillfiléerna rinna av ordentligt, torka gärna av med hushållspapper (ev spad tunnar ut såsen). Skär dem i mindre bitar.
    2. Blanda majonäs med gräddfil, kaviar och kapris. Klipp gräslöken och rör ner det mesta i såsen, spara lite gräslök till garnering.
    3. Vänd ner sillen i såsen. Låt vila kallt i ca 1 timme.
    4. Inför servering: Lägg upp sillen på serveringsfat. Skala och grovhacka ägget. Lägg en sträng av ägg och gräslök längs hela fatet.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben