Snabba räkpastan

Serverar: 2 portioner

Koka ihop en lättlagad och god räksås till pastan och fredagsmiddagen är räddad.

Ingredienser

  • 2 port nykokt pasta
  • 400 g räkor med skal
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 krm sambal oelek
  • 1/2 burk finkrossade tomater
  • 1 msk hummerfond
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
    2. Skala och grovhacka räkorna. Skala och finhacka vitlöken. Strimla basilikan.
    3. Fräs vitlöken i lite matfett. Tillsätt sambal oelek, finkrossade tomater, hummerfond och basilika. Låt såsen koka några minuter.
    4. Tillsätt räkorna och låt allt bli varmt men inte koka. Smaka av.
    5. Rör ner såsen i den nykokta pastan och servera omedelbart.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben