Snabba saffransbullar med nötfyllning

Serverar: 25 portioner

Saffransbullarna görs med kallt degspad och jäser bara en gång, antingen 1 timme i rumstemperatur eller över natten i kylskåp. Ta fram bullarna ur kylen medan ugnen värms upp för gräddning.

Ingredienser

  • 7½ dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 225 g smör
  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 1 påse saffran, ½ g
  • Fyllning
  • 100 g hasselnötsmassa
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Glasyr
  • 1 dl florsocker
  • Ca 2 tsk vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, socker och kallt smör i klickar och hacka samman till en grynig massa, gärna i matberedare. Finfördela jästen i en skål och lös upp den i den kalla mjölken. Rör ned saffranet i jäst- och mjölkblandningen och tillsätt det till mjölblandningen. Arbeta samman till en deg.
    2. Klicka ut degen i bullformar. Gör ett hål med mjölad tumme i varje bulle och lägg i ca 1 tsk hasselnötsmassa. Låt jäsa under bakduk 1 timme eller i kylskåp över natten.
    3. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt bullarna svalna. Rör ihop en glasyr av florsocker och vatten och glasera bullarna före servering.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben