Snabba skink-kalopsen

Serverar: 4 portioner

Med färsk skinka i grytan kan du göra en jättegod kalops på bara 20 minuter.

Ingredienser

  • 600 g benfri färsk skinka
  • 3 morötter
  • 1 purjolök
  • 1/2 tsk salt
  • 10 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2-3 tsk soja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Skala och skiva morötterna. Ansa och skiva purjolöken. Bryn köttet i lite matfett. Lägg över det i en gryta.
    2. Fräs purjolöken lätt i lite matfett. Lägg över det i grytan tillsammans med moröterna. Tillsätt salt, kryddpeppar, lagerblad och smulad buljongtärning.
    3. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner det i grytan. Späd med vatten och soja.
    4. Låt allt småputtra under lock ca 12-15 minuter. Rör då och då i grytan. Smaka av. Bjud kokt potatis till.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben