Snabba tårtan

Snabbt och lätt gör du den här festliga räksmörgåstårtan...till studentmottagningen eller till "Sista april" eller till...

Ingredienser

  • 3 längdskurna skivor vitt formbröd
  • 600 g räkor med skal
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk löjrom eller röd stenbitsrom
  • ½ dl finhackad dill
  • Ev ½ -1 tsk curry
  • Svartpeppar
  • Ev salt
  • Garnering
  • 1 hårdkokt ägg
  • Räkor
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och tag undan några till garnering: Dela restenav räkorna i mindre bitar.
    2. Vispa grädden. Rör ner räkor, dill, löjrom. Smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt.
    3. Lägg samman brödskivorna med fyllningen mellan och ovanpå dem.
    4. Garnera med resterande räkor. Skala och hacka ägget. Strö det ovanpå och strö över lite dill.
    5. Förvara tårtan kallt tills den ska serveras.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben