Snabba toastsnittar

Serverar: 4 portioner

Inget förslag till kvällsmat? Testa dessa läckra toasts!

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk i olja eller vatten
  • 1 gul lök
  • 1 tsk kapris
  • ½-1 twk salt
  • ½-1 krm vitpeppar
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 knippa persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tomater
  • 100 g gorgonzola
  • 8 skivor formfranska
  • 4 skivor goudaost, mellanlagrad
  • Instruktioner

    1. Låt tonfisken rinna av och mosa den sedan med en gaffel. Skär löken i tunna ringar. Blanda samman tonfisk, lök och kapris samt smaksätt med salt och peppar.
    2. Skiva svampen fint. Blanda den med citronsaften. Skölj persiljan. Hacka persiljan och vitlöken fint. Tärna tomaterna. Blanda svamp, persilja, vitlök och tomater, krydda med salt och peppar.
    3. Värm ugnen till 225 grader. Tärna gorgonzolan. Fördela svampblandningen på 4 skivor formfranska och strö över gorgonzolan. Lägg tonfiskblandningen på resten av brödskivorna och täck med en ostskiva. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg på brödet.
    4. Gratinera bröden i ugnen i ca 12 minuter eller tills de är gyllenbruna och osten har smält. Ta ut dem och dela dem i trekanter. Servera genast.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben