Snabba yoghurtbrödet

Mycket gott!

Ingredienser

  • 2 tsk bikarbonat
  • 3 dl rågsikt
  • 3-4 dl vetemjöl special (eller med fullkorn)
  • 3 dl havregryn (ekologiskt)
  • 1 tsk salt
  • Ca 1/2 dl farinsocker
  • Ca 4 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 dl fingervarmt vatten
  • 1-2 dl torkad fruktblandning (finns att köpa färdig)
  • Smör till formen
  • Ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Grovhacka den torkade frukten. Blanda först ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurten och till sist den torkade frukten, rör ihop det till en deg. Man kan använda degkrokar om man vill.
    2. Lägg degen i en avlång smord, mjölad eller bröad 1-1,5 liters sockerkaksform och grädda den först i 200 grader i 25 minuter. Sänk sedan temperaturen till 150 grader och grädda ytterligare ca 25 min.
    3. Låt vila i fem minuter innan brödet tages ur formen. Låt svalna under en bakduk.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    yvoand02 9 februari 2013

    Provade baka brödet idag. Bytte ut torkade frukten mot goji-bär (eftersom jag hade det hemma). Jäste bra, blev ett högt och fint bröd med god smak! Skall bakas flera gånger när jag vill ha ett bröd som går snabbt att göra. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben