Snabbgryta med köttfärs

Serverar: 4 portioner

Brukar utesluta jordnötterna, eftersom vi inte är så förtjusta i dem. Blir lika gott och bra för det. Om man vill kan man avreda grytan lite med maizenaredning

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 2 msk olja till stekning
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 1 äpple
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 3/4 tsk curry
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 pkt. bacon, 150 g
  • 1 påse salta jordnötter, 150 g
  • Ev maizenaredning
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en rymlig gryta, gärna gjutjärn, och bryn köttfärsen. När färsen fått fin färg tillsätts curry. Bryn ett par minuter ytterligare för att få fram curryns smakämnen.
    2. Löken och äpplet skalas och hackas. Purjolöken skärs i tunna ringar. Rör ner allt i grytan. Låt mjukna på svag värme under lock, ca 5 min. Rör då och då.
    3. Tillsätt tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärning och koka ytterligare 5 min. Rör ner jordnötterna och smaka av grytan med salt och chilipulver.
    4. Knaperstek det hackade baconet i torr stekpanna och låt det eventuellt rinna av på hushållspapper innan det rörs ner i den färdiga grytan precis innan serveringen
    5. Servera ris och ett gott bröd till köttfärsgrytan, samt en fräsch sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    eva_jonte 18 april 2011

    Detta recept gjorde jag för många år sen!!! Det är supergott :-))

    Kristinfahl 18 april 2011

    Tack för din kommentar. Roligt att du gillade rätten. Glad Påsk !!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben