Snabbt bröd i långpanna

Serverar: 1 portioner

Gott och smakrikt.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 2 dl kornmjöl eller annat grovt mjöl
  • 8 dl siktat dinkelmjöl
  • Pensling
  • 1 ägg
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 msk pumpafrön
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vatten, mjölk, honung och salt. Rör ner kornmjöl och dinkelsikt. Arbeta snabbt för hand ihop till en mycket lös och rinnande deg. Degen ska inte knådas. Jäs övertäckt i 60 minuter.
    2. Häll upp degen direkt i en långpanna klädd i bakplåtspapper. Strö över lite mjöl. Platta ut degen med händerna så att nästan hela långpannan täcks. Låt jäsa i 15 minuter medan ugnen värms till 250º.
    3. Pensla med uppvispat ägg och strö över fröna, varken fröna eller penslingen är nödvändiga men det blir festligare.
    4. Grädda i ca 15-17 minuter tills brödet fått fin färg.
    5. Brödet blir inte högt men kan delas som pitabröd och siktkakor. Brödet är godast dagsfärskt och går utmärkt att frysa och värma i mikron.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 10 min
    1
    7
    4.7
    2 h 30 min
    15
    55
    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (1)

    Lindvallen 1 augusti 2010

    Tack för detta brödrecept. Så enkelt och så gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben