Snabb leverpastej med cornichoner och grovt bröd

Leverpastej är ett måste på alla slag bord, julbord, nyårsbord, påskbord...eller hur?

Ingredienser

  • 500 g färsk eller fryst kycklinglever
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 3 msk smör
  • 5 ansjovisfiléer
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm mejram
  • 1 dl vispgrädde
  • ev 2–3 msk portvin eller konjak
  • Till Servering
  • Granatäppelkärnor
  • Cornichoner
  • Salt Gurka
  • Syltlök
  • Bröd, efter smak
  • Instruktioner

    1. Putsa levern och skär den sedan i bitar. Finhacka lök.
    2. Stek levern i smör i 4 minuter och tillsätt löken efter 2 minuter. Låt svalna något.
    3. Mixa lever, lök, ansjovis, kryddor och eventuellt portvin i en matberedare ca 1 minut. Häll på grädde medan maskinen kör blandningen till mousse­konsistens.
    4. Fyll en skål eller form och ställ den kallt till servering.
    5. Servera med bröd, granatäppelkärnor, cornichoner och syltlök.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 10 min
    1
    7

    Kommentarer (1)

    walterego 21 november 2011

    Jag ser ingen leverpastej? Inget grovt bröd? Du får klaga på Hemköp.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben