Snabb leverpastej med cornichoner och grovt bröd
Leverpastej är ett måste på alla slag bord, julbord, nyårsbord, påskbord...eller hur?
Ingredienser
500 g färsk eller fryst kycklinglever
1 st gul lök, finhackad
3 msk smör
5 ansjovisfiléer
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 krm mejram
1 dl vispgrädde
ev 2–3 msk portvin eller konjak
Till Servering
Granatäppelkärnor
Cornichoner
Salt Gurka
Syltlök
Bröd, efter smak
Instruktioner
- Putsa levern och skär den sedan i bitar.
Finhacka lök.
- Stek levern i smör i 4 minuter och tillsätt löken efter 2 minuter. Låt svalna något.
- Mixa lever, lök, ansjovis, kryddor och eventuellt portvin i en matberedare ca 1 minut. Häll på grädde medan maskinen kör blandningen till moussekonsistens.
- Fyll en skål eller form och ställ den kallt till servering.
- Servera med bröd, granatäppelkärnor, cornichoner och syltlök.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jag ser ingen leverpastej? Inget grovt bröd? Du får klaga på Hemköp.