Snickersrutor

Sött och sliskigt, men gott

Ingredienser

  • 1 burk jordnötssmör
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl socker
  • 1 dl kokos
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 liter Rice Krispies
  • Garnering
  • blockchoklad, Smält
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop jordnötssmör, sirap, socker och kokos i en kastrull och värm sakta till en lös smet. Blanda sen i vaniljsocker och Rice Krispies.
    2. Bred ut smeten i en långpanna klädd i bakplåtspapper och låt den svalna. Smält 200 g blockchoklad och bred över kakan. Skär i rutor när chokladen har stelnat .

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    miasvante 27 mars 2008

    Hela familjens ( och några tills) favoritkaka. Så lätt att göra, man behöver ju ingen ugn. En kaka som jag bakar ofta.

    isakssonvistrom 27 april 2008

    Har gjort denna kaka i många år men brukar göra dem i småbrödsformar, det blir perfekt. Kanongott!!!!

    camillaf14 28 maj 2008

    Hej på dig! En kanonbra kaka som inte behöver gräddas. Jag har även bakat den med Nutella istället för jordnötssmör. Jag lovar, det blir kanongott! Hälsningar Camilla

    segerwitch 29 augusti 2009

    Jätte goda! En riktig femetta. TACK!

    carola_bengtsson 22 december 2009

    En favorit, brukar själv ha K-special iställer för Rice Krispies, men detta är värt att prova! Toppengodis till Jul.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben