Snickersrutor

Serverar: 1 portioner

Finns många varianter av Snickerskaka, här är ytterligare en

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Kolasås
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g margarin
  • 3 dl salta jordnötter
  • Chokladglasyr
  • 150 g margarin
  • 4 msk starkt kaffe
  • 2 msk siktad kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 7 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en långpanna.
    2. Botten: Smält margarinet, vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med mjölk och avsvalnat margarin. Häll smeten i långpannan och grädda tills den börjar få färg. Låt kakan svalna.
    3. Hacka jordnötterna grovt.
    4. Kolasås: Vispa samman farinsocker, sirap och grädde i en kastrull och koka ca 10 minuter till 120 grader (då den börjar tjockna). Tag av kastrullen från värmen och vispa ner vaniljsockret och klicka ner smöret. Låt kolasåsen svalna något innan den breds på sockerkaksbottnen. Strö över de grovhackade jordnötterna.
    5. Glasyr: Smält margarinet i en kastrull, tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning och hetta upp glasyren, (utan att koka) så att den blir blank. Låt den svalna någon minut och bred den sedan över kakan. Ställ kakan svalt för att stelna. Skär den sedan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben