Drömgod variant av snickerskaka med twist

Serverar: 18-22 portioner

En riktig dröm för chokladdiggare - hemgjorda snickersrutor med twist! Glutenfria.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 4 dl socker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl siktad kakao
  • 4 ägg
  • 3 dl Semper Glutenfri Mix med fiber
  • 100 g Dumlekola (kan innehålla spår av gluten)
  • 100 g mörk Dumlekola (kan innehålla spår av gluten)
  • Topping
  • 2½ dl jordnötter
  • 250 g mörk choklad
  • Garnering
  • 200 g mjölkchoklad
  • Servering
  • Eventuellt lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, ägg och glutenfri mix. Rör samman allt till en slät smet.
    3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd eldfast form, ca 25x35 cm. Släta till smeten så att den blir jämnt fördelad i formen.
    4. Dela Dumlekolorna i bitar. Fördela kolabitarna ovanpå smeten. Grädda kakan i ugnens mitt i 30-32 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna i formen.
    5. Dela chokladen i mindre bitar och smält den över ett vattenbad. Blanda smält choklad och jordnötter. Bred ut blandningen över den nu kalla kakan. Låt kakan kallna igen.
    6. Smält den ljusa chokladen över ett vattenbad. Spritsa eller ringla ut chokladen över kakan och låt allt stelna. Skär kakan i rutor.
    7. Servera gärna kakan med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben