Snöbollar med kardemummasmak

Serverar: 10-12 portioner

Vit chokladtryffel med en touche av kryddig kardemumma är en perfekt till midsommarsnapsen.

Ingredienser

  • 2 krm hela kardemummafrön
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • ½ dl florsocker
  • Garnering
  • Ca 50 g mörk choklad
  • 10-12 jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Krossa kardemummafröna. Koka upp grädde och kardemumma i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt stå en stund. Sila bort kardemumman.
    2. Hacka chokladen. Hetta upp grädden igen och tillsätt florsocker och choklad. Låt chokladen sakta smälta under omrörning.
    3. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret i små klickar tills det smält. Kyl smeten och låt den stå kallt, minst två timmar, tills den tjocknar.
    4. Rulla kulor med hjälp av en tesked och kyl dem. Smält och ringla över mörk choklad. Låt stelna. Toppa med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben