Godaste "kladdkaka" jag någonsin smakat. I receptet så ska man göra som brownies men jag brukar göra i en form och vid fest i aliminiumformar med en klick grädde MUMS!!
Ingredienser
375 g choklad , mörk , av bästa kvalité
375 g smör , osaltat , rumstempererat
1 msk vaniljextrakt , äkta
6 st ägg
350 g socker
1 tsk salt
225 g vetemjöl
250 g vit choklad , grovhackad
form , cirka 33 x 23 x 5.5 cm
Instruktioner
Värm ugnen till 180 grader.
Fodra formen med smörpapper.
Smält smöret och den mörka chokladen tillsammans i en stor tjockbottnad kastrull.
Vispa äggen tillsammans med socker och vaniljextrakt i en vid bunke.
Mät upp mjölet i en annan bunke och blanda i saltet.
När chokladblandningen smält, låt den svalna lite innan du vispar i äggblandningen och därefter mjöl/salt.
Rör sist i den hackade vita chokladen. Rör tills allt blandat sig ordentligt och häll ner smeten i den fodrade formen. Grädda i cirka 25 minuter.
Browniesarna är färdiga när de blivit torra och fått bleka fläckar på ovansidan. Mitten ska vara mörk, tät och lite kladdig – kakan fortsätter att gräddas lite till medan den svalnar.