Snöfläckiga brownies

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 25 minuter

Godaste "kladdkaka" jag någonsin smakat. I receptet så ska man göra som brownies men jag brukar göra i en form och vid fest i aliminiumformar med en klick grädde MUMS!!

Ingredienser

  • 375 g choklad , mörk , av bästa kvalité
  • 375 g smör , osaltat , rumstempererat
  • 1 msk vaniljextrakt , äkta
  • 6 st ägg
  • 350 g socker
  • 1 tsk salt
  • 225 g vetemjöl
  • 250 g vit choklad , grovhackad
  • form , cirka 33 x 23 x 5.5 cm
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180 grader.
    2. Fodra formen med smörpapper.
    3. Smält smöret och den mörka chokladen tillsammans i en stor tjockbottnad kastrull.
    4. Vispa äggen tillsammans med socker och vaniljextrakt i en vid bunke.
    5. Mät upp mjölet i en annan bunke och blanda i saltet.
    6. När chokladblandningen smält, låt den svalna lite innan du vispar i äggblandningen och därefter mjöl/salt.
    7. Rör sist i den hackade vita chokladen. Rör tills allt blandat sig ordentligt och häll ner smeten i den fodrade formen. Grädda i cirka 25 minuter.
    8. Browniesarna är färdiga när de blivit torra och fått bleka fläckar på ovansidan. Mitten ska vara mörk, tät och lite kladdig – kakan fortsätter att gräddas lite till medan den svalnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben