Sockerfri Äppelkaka

Serverar: 12 portioner

Sötad med hermesetas

Ingredienser

  • 25 g margarin
  • 3 ½ dl Hermesetas Lättströ
  • ½ pkt saffran eller 1 ½ tsk malen kanel
  • 3 ägg
  • 1 dl lätt kesella
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2-3 äpplen eller 3 små päron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
    2. Rör margarin, Lättströ och saffran eller kanel pösigt. Dela äggulorna från vitorna. Rör i äggulorna, ett i taget och kesellan.
    3. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver. Vispa vitorna till vitt skum och vänd försiktigt ner dem.
    4. Häll smeten i formen.
    5. Skala ev, kärna ur och klyfta äpplena. Stick ner dem i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
    6. Låt kakan svalna något i formen innan du lossar på kanten.
    7. kcal 130 kolhydrater g 7 fett g 10

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben