Sockerfri Äppelkaka
Serverar:
12 portioner
Sötad med hermesetas
Ingredienser
25 g margarin
3 ½ dl Hermesetas Lättströ
½ pkt saffran eller 1 ½ tsk malen kanel
3 ägg
1 dl lätt kesella
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2-3 äpplen eller 3 små päron
Instruktioner
Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
Rör margarin, Lättströ och saffran eller kanel pösigt. Dela äggulorna från vitorna. Rör i äggulorna, ett i taget och kesellan.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulver. Vispa vitorna till vitt skum och vänd försiktigt ner dem.
Häll smeten i formen.
Skala ev, kärna ur och klyfta äpplena. Stick ner dem i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
Låt kakan svalna något i formen innan du lossar på kanten.
kcal 130 kolhydrater g 7 fett g 10
Liknande recept
Äppelkaka supergod
4.3
1
12
Fias amerikanska äppelkaka
4.7
8
21
Amerikansk äppelkaka
4.5
45 min
8-10
23
Ninnis äppelkaka
30 min
6-8
1
Äppelkaka
4
1 h 30 min
4-8
sockerfria havrekakor
4.8
9
Knäckig äppelkaka i långpanna
4.5
1 h
20-30
10
Äppelkaka från Ölme
4.3
4-6
Äppelkaka Underbar
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!