Sockerkaka á la Piña Colada

Jag hade en period då jag var som närmast besatt av Malibu cocoslikör - självklart fick den också vara huvudingrediensen när jag en dag fick för mig att baka!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 50 g smör/margarin
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1-1 ½ dl malibu cocoslikör
  • 220 g ananas (krossad/skivor/bitar)
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det är vitt och pösigt. Smält smöret och häll i spriten. Blanda ner i äggsmeten. Krossa/finfördela ananasen och rör ner i smeten. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör försiktigt ner tillsammans med de övriga ingredienserna. Smöra en form och ta riven kokos istället för ströbröd. Häll smeten i formen och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 25-35 minuter. Känn med en sticka för att kolla om kakan är klar. Stickan ska inte bli kladdig!
    2. En mycket god kaka som i stort sett alla tycker om! Alkoholen försvinner i ugnen så även småbarn kan smaka – Smetresterna är dock för vuxna enbart!

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben