Sockerkaka med knäckig kaneltopp

Knaprig kanelknäck på en saftig sockerkaka, när det enkla är det goda!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1½ dl naturell yoghurt
  • 1 dl flytande smör & rapsolja
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Formen
  • Smör
  • Kokos
  • Fyllning
  • 1 msk kanel
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bra en avlång sockerkaksform, ca 1½ liter.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, rör ner yoghurt och smör. Blanda de torra ingredienserna, sikta och rör ner dessa. Fyll halva formen.
    3. Blanda kanel och socker, strö hälften på och toppa med resterande smet. Dra en kniv genom formen till ett mönster. Strö resterande socker på toppen.
    4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter, testa med en sticka att kakan är klar. Låt svalna.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben