Sockerkaka med knäckig kaneltopp
Knaprig kanelknäck på en saftig sockerkaka, när det enkla är det goda!
Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
1½ dl naturell yoghurt
1 dl flytande smör & rapsolja
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Formen
Smör
Kokos
Fyllning
1 msk kanel
1 dl socker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bra en avlång sockerkaksform, ca 1½ liter.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt, rör ner yoghurt och smör. Blanda de torra ingredienserna, sikta och rör ner dessa. Fyll halva formen.
- Blanda kanel och socker, strö hälften på och toppa med resterande smet. Dra en kniv genom formen till ett mönster. Strö resterande socker på toppen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter, testa med en sticka att kakan är klar. Låt svalna.
Liknande recept
Kommentarer (0)