Sockerkaka på brynt smör, varma blåbär och punschgrädde

Denna sockerkaka är gjord på ett litet annorlunda sätt, den har en varm, nötig ton av brynt smör. Extra gott blir den tillsammans med varma blåbär och punschgrädde.

Ingredienser

  • 150 g smör, osaltat
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • Varma blåbär
  • 3 dl blåbär
  • 1 dl socker
  • Punschgrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk punsch
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång form, ca 1½ liter.
    2. Bryn smöret och ta undan ½ dl. Tillsätt mjölken till det brynta smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten tillsammans med smörblandningen.
    3. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Stjälp upp kakan på ett galler och låt den svalna med formen över.
    4. Koka upp hälften av blåbären med socker, låt svalna och blanda ner resterande blåbär. Vispa grädde och punsch luftigt.
    5. Skiva kakan och fördela resten av det brynta smöret över skivorna. Servera med varma blåbär och punschgrädde.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben