Varm chokladmousse med punschgrädde

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Gott som efterrätt...

Ingredienser

  • 75 g mörk choklad
  • 40 g rumstempererat smör
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • Punschgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 cl punsch
  • Rårörda hallon
  • 1 dl tinade hallon
  • 3 msk strösocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°C. Vispa grädde och crème fraiche till punschgrädden. Blanda i punschen. Rör ihop hallon och socker. Dela chokladen i mindre bitar och smält dem, antingen i ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa i smöret och smält det i chokladen. Ta bort chokladen från värmen och rör i äggulorna. Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum. Vänd ner chokladblandningen i äggviteskummet. Smöra och sockra fyra portionsformar. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter. Chokladmoussen ska vara lite krämig i mitten. Servera chokladmoussen genast med punschgrädde och rårörda hallon.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben