Sockerkaksrutor med punschglasyr

Serverar: 24 portioner

Saftiga rutor med punschsmak blir lätt till en lyxig dessert om de serveras med lättvispad grädde, jordgubbar och mynta.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl smör- & rapsoljeblandning, flytande
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Punschglasyr
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl smör- & rapsoljeblandning, flytande
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl punsch
  • Garnering
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och rapsoljeblandningen och mjölken samt mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver. Rör till en jämn smet.
    2. Häll smeten i en smord liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 min.
    3. Glasyr: Rör samman socker, smör- och rapsoljeblandning, grädde och punsch. Häll glasyren på kakan och grädda ytterligare ca 10 min. Låt kakan svalna i formen innan den skärs i rutor och får kallna på galler. Pudra över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben