Sockerkaksrutor med vaniljglasyr och kokosflingor

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

En underbart god kaka som man lätt föräter sig på. Snabb att göra.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 äggvitor
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl special
  • 4 tsk bakpulver
  • 3 dl vatten
  • Glasyr
  • 200 g smält smör
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 3 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 2 ½ dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader. Vispa ägg, äggvitor och strösocker vitt och fluffigt. Sikta vetemjölet i en bunke och blanda i bakpulvret, rör ner mjöl blandningen och vattnet lite grann i taget i äggsmeten. Häll smeten i en smord djup långpanna. Grädda på nedre falsen i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna något i formen under tiden som du gör i ordning glasyren.
    2. Smält smöret i en kastrull på spisen, dra av från värmen och rör ned vaniljsocker, strösocker och äggulor. Bred över kakan och strö över kokosen, låt nu kakan svalna i kylen ca 30 minuter. Ta fram kakan och skär den i 6-8 rutbitar och lägg upp på fat, servera och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben