Chokladkaka med vaniljglasyr

Tid: 20 minuter

Passar utmärkt om man är ägg och nötallergiker. Supergoda!

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 dl vatten
  • Glasyr
  • 70 g smör eller margarin
  • 2 dl florsocker
  • 2-2 ½ msk vaniljsocker
  • 1 ½ msk vatten
  • Garnering: Kakao
  • Instruktioner

    1. Botten: Smält margarinet. Rör ihop alla torra ingredienser, sikta gärna så det inte blir klumpar. Rör om så att bakpulvret riktigt blandar sej med mjölet. Tillsätt vatten i mjölblandningen och rör om, tillsätt margarinet och rör till slät smet. Häll smeten i en bakplåtsklädd liten långpanna (20x30). Grädda i ugn ca. 18-20 minuter i 190 grader. Låt kakan kallna.
    2. Glasyr: Rör margarinet mjukt, tillsätt det övriga och rör till en jämn smet. Bred på den kalla kakan. Dra gärna vågor i glasyren med en gaffel till fint mönster. Dofta över med kakao genom en sil. Ställ kakan kallt en stund innan du skär den i lagomt stora bitar.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben