Sockerkaksrutor med maräng

Serverar: 24 portioner

goda

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1½ dl socker
  • garnering
  • ½ påse flagad mandel
  • 1½ dl russin
  • Instruktioner

    Rör smör och socker poröst tillsätt 1 ägg i sänder och rör kraftigt mellan varje ägg blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det i smeten häll smeten i en liten långpanna med bakpapper i bred ut smeten jämt. Vispa äggvitorna till hårt skum tillsätt sockret och vispa en stund till bred ut marängsmeten över sockerkakssmeten strö på mandel och russin grädda i 175 grader i ca 25-35 minuter lägg över papper om marängsmeten blir för brun skär kakan i fyrkanter.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben