Sockerskorpor

Serverar: 70 portioner

Tid: 45 minuter

Har inte testat än...men min mamma gjorde sockersorpor ...minns att de var mycket goda!!

Ingredienser

  • 1 ½ dl socker
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 150 g osaltat smör
  • 1 ½ dl grädde
  • Instruktioner

    1. Blanda socker, mjöl, bakpulver och kardemumma. Finfördela smöret i mjölblandningen. Häll på grädden och blanda ihop degen hastigt.
    2. Rulla ca 35 små bollar av degen (för 70 st) och lägg dem på smorda plåtar. Grädda på 200°C i ca 8 minuter.
    3. Dela bullarna med en gaffel medan de är varma. Rosta dem i 150°C tills de fått lite färg och blir krispiga.
    4. Servera gärna tillsammans med Vaniljgrädde och Hjortronconsommé.

    Liknande recept

    5
    25 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben