Sockerskorpor

Ett måste i kakburken!

Ingredienser

  • 80 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl
  • Pensling
  • Vatten
  • Strösocker
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Vispa ägg och socker ordentligt så att det blir vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölblandningen och smöret i äggblandningen.
    2. Forma till en deg och rulla ut degen till längder. Lägg dem på en bakplåt och klappa till dem lite. Pensla med vatten och strö över socker blandat med kanel.
    3. Grädda i 175° i ca 10 minuter. Skär längderna i bitar medan de ännu är varma. Sära på dem och torka dem i ugnen på eftervärme i ca 20-30 minuter.

    Liknande recept

    5
    25 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben