Söndagskotlett

Serverar: 4-5 portioner

En väldig god bjudrätt

Ingredienser

  • Ca 800 g benfri kotlettrad
  • Salt
  • Fem peppar
  • Persillade
  • 1 msk smör
  • Ca 7 g torkade trattkantareller eller ca 100 g färska Champinjoner
  • 4-5 soltorkade tomater
  • 8-10 torkade aprikoser
  • 200 g frysta gröna bönor
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    Lägg den torkade svampen och aprikoserna i blöt. Strimla tomaterna. Sätt ugnen på 175° och sätt in en liten form med smör. Skär bort en del av fettet på kotletten så du bara har några millimeter kvar. Snitta ytan med en vass kniv. Salta, peppra och strö persillade runt om. Lägg köttet på fatet, först med fettsidan neråt. Vänd och doppa även sidorna i det varma smöret. Sätt in på näst nedersta falsen i drygt en timme. Ös köttet efter 30 minuter och lägg aprikoserna och tomaterna runt om. Kontrollera med en sticka att köttsaften ej är rosa. Låt köttet vila 15 minuter, invirad i aluminiumfolie. Krama ur den torkade svampen eller skär den färska i små bitar. Lägg svampen och bönorna i formen, rör om och sätt in igen medan köttet vilar, ca 15 minuter. Skär köttet i skivor och lägg mitt på fatet. Strö lite persilja över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben