Söndagskotlett med pepparostfyllning

Serverar: 4 portioner

Mycket gott! Också ett recept ur en gammal Allt om Mat.

Ingredienser

  • 900 g hel kotlettrad
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 msk margarin
  • 50 g dessertost med pepparsmak
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk svampsoja
  • Instruktioner

    1. Skär med vass kniv loss hela kotlettraden från benet, för kniven så tätt intill benet som möjligt. Skär ut kotletter ca 3 cm tjocka och skär en ficka på sidan på varje. Spara benet till buljong. Stöt ihop salt och grönpeppar och bred ut det på kotletterna.
    2. Fyll med pepparost och stäng med tandpetare. Hetta upp en stekpanna och smält margarinet. När det fått fin färg bryns kotletterna vackert på båda sidorna.
    3. Häll crème fraichen bredvid kotletterna i pannan och lägg på lock. Låt dem bräsera ca 20 minuter på medelvärme. Om såsen verkar bli för ljus, så färga den med svampsoja.
    4. Klyftpotatis är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben