Söndagskotletter

Serverar: 4 portioner

Vänd fläskkotletter i ägg och kryddblandning och stek dem gyllenbruna. Häll på grädde och fransk senap och låt puttra. Servera med gräddsås, gelé och potatis.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 1 tsk timjan
  • 1 ägg uppvispat
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk ljus dijonsenap
  • Persilja, finhackad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbrödet med lite salt, peppar och timjan på tallrik. Vänd kotletterna i ägg, sen i ströbrödet.
    2. Stek dem med matfett på medelvärme ca 3 min på var sida.
    3. Lägg i gryta. Slå på grädde blandat med senap samt persilja. Bräsera sakta under lock 25 min.
    4. Ta upp kotletterna, koka ihop såsen något.
    5. Servera med stekt potatis, pressgurka och gelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben