En omtyckt rätt hos barnen med mört kött och god sås.
Ingredienser
4-5 kotletter
Vetemjöl
Vitpeppar
Smör
3 morötter
1 lök
3 dl grädde
9 dl vatten
Soya
6 kryddpepparkorn
6 vitpepparkorn
Salt
Instruktioner
Krydda kotletterna med vitpeppar och salt och vänd dem i vetemjöl.
Stek kotletterna på båda sidor i smör. Lägg över kotletterna i en gryta och täck med vatten.
Skala morötterna och löken, dela dem i bitar och lägg dem i grytan tillsammans med kotletter, vitpepparkorn och kryddpepparkorn.
Låt alltsammans sjuda i ca 2 timmar eller tills köttet lossnar lätt från benet.
Plocka upp kött och sila sedan buljongen i en ny gryta. Tillsätt soya och grädde och ev lite salt. Koka upp såsen och red av vid behov med vetemjöl och vatten.
Lägg i kotletterna i den varma såsen.
Servera med potatismos och kokta grönsaker.