Mammas söndagskotletter

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

En omtyckt rätt hos barnen med mört kött och god sås.

Ingredienser

  • 4-5 kotletter
  • Vetemjöl
  • Vitpeppar
  • Smör
  • 3 morötter
  • 1 lök
  • 3 dl grädde
  • 9 dl vatten
  • Soya
  • 6 kryddpepparkorn
  • 6 vitpepparkorn
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Krydda kotletterna med vitpeppar och salt och vänd dem i vetemjöl.
    2. Stek kotletterna på båda sidor i smör. Lägg över kotletterna i en gryta och täck med vatten.
    3. Skala morötterna och löken, dela dem i bitar och lägg dem i grytan tillsammans med kotletter, vitpepparkorn och kryddpepparkorn.
    4. Låt alltsammans sjuda i ca 2 timmar eller tills köttet lossnar lätt från benet.
    5. Plocka upp kött och sila sedan buljongen i en ny gryta. Tillsätt soya och grädde och ev lite salt. Koka upp såsen och red av vid behov med vetemjöl och vatten.
    6. Lägg i kotletterna i den varma såsen. Servera med potatismos och kokta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben