Söta boveteplättar med kräm

Serverar: 6 portioner

Nygräddade plättar med lingonkräm. Lingonen blandas med mager kesella så det är fritt fram att frossa.

Ingredienser

  • 2 dl bovetemjöl
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 4 ägg
  • 5 dl mjölk
  • ½ krm salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 8 hasselnötter
  • 5 msk lingonsylt
  • 2½ dl lättkesella, vispad
  • 1 msk portvin, valfritt
  • 3 msk olja till gräddning
  • 1-2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda bovetemjöl, vetemjöl och grahamsmjöl. Vispa äggen i en skål och rör ner mjölet, lite i taget. Blanda ner mjölk, salt och vaniljsocker. Täck över och låt svälla cirka två timmar i kylen.
    2. Skär hasselnötterna i tunna skivor med en vass kniv. Blanda lingonsylten med kesella och portvin.
    3. Hetta upp lite olja i en stor teflonstekpanna eller i ett plättjärn. Blanda pannkakssmeten väl. Använd cirka 1½ msk smet till lite större plättar i stekpannan eller cirka 1 msk smet till varje plätt på plättjärnet.
    4. Ställ in de färdiga plättarna i varm ugn, 50 grader. Fortsätt grädda resten av smeten.
    5. Lägg upp plättarna på tallrikar och skeda över lingonkrämen. Strö över hasselnötter och sikta över florsocker.

    Liknande recept

    30 min
    20-30
    5
    15 min
    2
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben