Söta citronflarn

Serverar: 35 portioner

Härliga havreflarn. Friska i smaken och med en spännande ton av ingefära.

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 2 dl havregryn
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk malen ingefära knappt
  • 3 msk ljus sirap
  • 3 msk kaffegrädde
  • 1 st citron,finrivet skal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält matfett och ställ åt sidan att svalna. 3. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.Tillsätt sirap,kaffegrädde och det rivna citronskalet.Häll sist ner det ljumma matfettet och rör snabbt samman till en smet. 4. Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädda plåtar.Ca.8 klickar på varje plåt eftersom smeten rinner ut rejält under gräddningen. 5. Grädda flarnen i mitten av ugnen 10-12 min.Låt dem därefter svalna på plåten eller böj dem omedelbart efter gräddningen medan de fortfarande är mjuka. 6. Förvara i lufttät förpackning så behåller de sin sprödhet.

    Liknande recept

    30 min
    20-30

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben