Söta päronscones

Serverar: 12 portioner

Alla älskar scones och de här päronsconesen är lätta att baka och perfekta till teet eller som mellanmål. Från kortserien Lev Bättre.

Ingredienser

  • 7 dl fint vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl ljust muscovadosocker
  • 50 g tärnat margarin
  • 1 lätt ihopvispat ägg
  • 2 stora fasta päron, lättkokta och mosade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
    2. Sikta ned mjölet i en skål och blanda ned bakpulver och socker. Tillsätt margarinet och gnid in det i mjölet med fingrarna till en smuldeg. Blanda ägg och päron och tillsätt det till mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop degen.
    3. Slå upp degen på ett mjölat bakbord och kavlat ut till en ca 2 cm tjock platta. Använd en rund kakform, ca 6 cm i diameter, eller ett glas och stansa ut 12 runda degplattor. Lägg dem på plåten.
    4. Grädda sconesen ca 15 minuter, tills de höjt sig och blivit gyllene. Ta ut dem ur ugnen och servera dem varma.

    Liknande recept

    30 min
    20-30

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben