Söta små och snabba glasskakor

Serverar: 10 portioner

Tid: 15 minuter

Med lite glass, strössel och fantasi kan man förvandla den torraste lilla kaka till en riktig liten läckerbit.

Ingredienser

  • 20 st småkakor, typ bondkakor
  • Ca 3 dl glass
  • Strössel
  • Kokos
  • Sötlakrits, klippt i bitar
  • Instruktioner

    Ta ut glassen en stund så att den blir tillräckligt mjuk att jobba med. Medan du väntar häller du upp strössel i olika småskålar. Bre ut cirka två matskedar glass på hälften av kakorna. Enklast är att jobba med en kaka i taget. Forma med hjälp av kniv, sked. Torka av med tygservett. När du är nöjd med glasslagret lägger du på en kaka på toppen, klämmer försiktigt ihop så att den fastnar. Sedan rullar du den i strössel och lägger sedan direkt in kakan i frysen så att den inte smälter medan du gör de andra. Upprepa proceduren tills alla kakor ligger i frysen. Tänk på att glasskakorna smälter fort, så ta inte ut dem förrän det är dags att fika

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben