Sötpotatiskakor från Zimbabwe

Serverar: 45 portioner

Halvsöt gul kaka med toppenglasyr.

Ingredienser

  • Till kakorna
  • 2½ dl riven sötpotatis
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 125 g smör
  • ½ dl socker
  • 1 msk citronskal
  • 1 tsk riven muskotnöt
  • ½ dl honung
  • 1 ägg
  • Till glasyren
  • 3 ½ dl florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 ½ msk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv potatisen fint. Riv muskot och citron.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ihop smör och socker till en pösig smet. Blanda ner citronskal, muskot, honung och ägg. Lägg i potatisen. Klicka ut degen i matskedsstora klickar på en plåt. Grädda kakorna i 7 min.
    3. Blanda under tiden till glasyren. Häll florsocker, citronskal och vatten i en skål. Klicka glasyr på varje kaka. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Psychooobunny 6 december 2009

    blev beroende av kakorna efter första tuggan:D alla borde prova de är jätte goda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben