Gratinerad skinka med ananas och avocado

Serverar: 4 portioner

Den här rätten är från Zimbabwe och heter ChInanzi nyama yenguruwe ne kotapeya. Snabblagad och gott.

Ingredienser

  • 4 skivor kokt skinka
  • 1 burk krossad ananas
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk fransk senap
  • ½-1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 avocado
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Låt ananasen rinna av och blanda den med farinsockret, senapen och kryddnejlikorna.
    2. Lägg skinkskivorna på ett ugnsäkert fat och lägg ananasröran ovanpå. Gratinera köttet i övre delen av ugnen i ungefär i 10 minuter.
    3. Dela avocadon i halvor, ta bort kärnan och skalet. Skär fruktköttet i skivor.
    4. Servera skinkan med avocadoskivorna och stekt sötpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben