Sötpotatiskaka med limetopping

Sååå underbart god. En ren njutningskaka.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk färskriven muskotnöt (löst packad i måttet)
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 1 1/2 dl krossad ananas (avrunnen)
  • 150 g sötpotatis
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • Topping
  • 200 g philadelpiaost
  • 3 dl florsocker
  • 1 ½ lime (det rivna skalet)
  • 2 tsk limesaft
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda de torra ingredienserna. Riv sötpotatisen fint. Blanda alla ingredienser noga. Smörj och bröa (gärna med kokosflingor istället för ströbröd) en liten långpanna (20 x 30 cm). Slå ner smeten och grädda i ca 40 miinuter eller tills kakan är helt torr när du provar med sticka. Låt den svalna helt.
    3. Topping: Blanda ost, socker, limeskal och saft. Vispa ner det rumsvarma smöret med elvisp. Låt stå kallt tills kakan är avsvalnad. Bred toppingen på kakan och skär den i lagom stora rutor. Förvaras i kyl.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frucaos 16 februari 2009

    Sant, den är supergod! Mycket trevligt med limetopping - den behövs för att fräscha upp den, blir nog i sötaste laget annars skulle jag tro. Gjorde dubbel sats i stor långpanna. (jag hade 175 grader ugn i 35 min - det blev bra - men ugnar är ju olika ...)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben