Kokosrutor med limetoppping

Serverar: 15 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagad kaka i form som toppas med syrlig kesella och dekoreras med mangobitar och limeskal som strimlas med zestjärn eller skalas tunt och strimlas. Har inte provat detta recept men det låter smarrigt.

Ingredienser

  • 200 g kokosflingor
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 3 stora ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • Limetopping
  • 1 burk kesella (250 g) 10%
  • Finrivet skal från 1 lime
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • 2 msk florsocker
  • Till dekoration
  • 1 mogen mango
  • Skal från 1 lime
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. Rör ihop alla ingredienser till kakan, allt på en gång. Bred ut smeten i en rektangel 20 x 30 cm på plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 20 minuter mitt i ugnen. Låt svalna.
    3. Rör ihop ingredienserna till toppingen. Skär bort eventuella torra kanter på kokoskakan, bred på toppingen och skär kakan i 15 rutor. Skala och skär mango i lagom stora bitar, strimla limeskal och dekorera kakorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben