Zucchinikaka med limetopping

En sötsyrlig kaka som man inte kan få nog av.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 675 g socker
  • 475 g neutral olja
  • 480 g vetemjöl
  • 15 g bakpulver
  • 5 g bikarbonat
  • 10 g salt
  • 3 dl riven zucchini
  • 30 g pressad citronjuice
  • Limetopping
  • 125 g philadelphiaost
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 150 g florsocker
  • 10 g vaniljsocker
  • Rivet skal av 2 lime
  • Saften av 2 lime
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, socker och olja pösigt och vitt. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd sist ner riven zucchini och pressad citronjuice. Blanda försiktigt och väl.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång form, 30x20 cm och smöra papperet och formens kanter.
    3. Häll smeten i formen och grädda kakan på nedersta falsen i 30-40 minuter. Kakan ska vara torr inuti när den är färdig- känn efter med en sticka. Låt kakan svalna i formen. Vänd upp kakan på ett fat eller skärbräda.
    4. Vispa alla ingredienser till toppingen till en fluffig kräm, gärna med elvisp. Bred krämen över kakan och skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben