Zucchinikaka

Serverar: 1-2 portioner

En mycket saftig kaka som du antingen bakar i långpannan eller i 2 formar, ca 23 cm i diameter. Vi bakade smeten i en form ca 25x35 cm, 175° ca 30 minuter.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 200 g smält avsvalnat smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl zucchini, skalad, urgröpt och mosad
  • 2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl hackade nötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Blanda ägg, smör, socker, zucchini och vaniljsocker i en skål.
    3. Blanda alla torra ingredienser.
    4. Tillsätt dessa och rör om väl. Tillsätt nötterna.
    5. Häll smeten i 2 formar, som är väl smorda och bröade eller i långpanna.
    6. Grädda ca 50 minuter eller 30 min för långpanna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben