Saftig zucchinikaka

Serverar: 8-10 portioner

Kakan är väldigt saftig. Kan serveras till en kopp kaffe eller som dessertkaka tillsammans med lite lättvispad grädde.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 2 msk flytande honung
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 dl finriven zucchini
  • 1½ dl rostade solroskärnor
  • 1 dl solrosolja
  • Garnering
  • Florsocker
  • Grovriven zucchini
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform som rymmer ca 1½ liter.
    2. Vispa ägg, råsocker och honung vitt och poröst.
    3. Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt den finrivna zucchinin. Rör varsamt smeten slät.
    4. Tillsätt solroskärnorna och droppa sist försiktigt ner oljan och rör till en slät smet.
    5. Bre ut smeten jämnt i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
    6. Låt den nygräddade kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp för att kallna.
    7. Garnera kakan då den ska serveras med lite grovriven zucchini och florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben