Choklad- och zucchinikaka

Saftig och god kaka. Kakan ska vara lite "gungig" - den stelnar när den svalnat!

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 riven zucchini
  • Några kvistar finhackad mynta
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Smält smöret i en kastrull. Låt chokladen smälta i smöret.
    3. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Rör ner chokladsmöret i smeten. Blanda till sist i den rivna zucchinin och myntan. Häll i en smord och bröad form.
    4. Grädda ca 25 minuter. Låt svalna några timmar.
    5. Tips! Rör ner drygt ½ dl pinjenötter i smeten, blir mycket gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben