Ugnsbakad zucchinikaka

Serverar: 4 portioner

Ugnsform klädd med zucchini, som fylls med mozzarellaost och toppas med ett lager skinka. En rätt som är svår att motstå.

Ingredienser

  • 2 zucchini, ca 200g
  • 2 msk ströbröd
  • 250 g mozzarella
  • 200 g kokt skinka i skivor
  • Olivolja att smörja formen med
  • Tomatsås
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 torkad peperoncino (chili)
  • 400 g passerade tomater
  • 1 stjälk persilja
  • 2 stjälkar basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Kokt ris eller ett gott lantbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smörj en ugnsform med olivolja, strö ett jämnt lager av ströbröd i formen. Hyvla zucchinin med en osthyvel i långa, tunna skivor på längden. Täck formens botten och 2 cm av kanten med skivorna. Droppa över lite olivolja, salta och peppra.
    3. Skär mozzarellan i tärningar och lägg dem i ett jämnt lager över zucchiniskivorna och täck med skinkskivorna. Sätt in formen i ugnen i 20-25 minuter.
    4. Värm undertiden olivolja i en kastrull, tillsätt vitlöksklyftan och peperoncinon. Fräs dem i 3-4 minuter utan att de tar färg. Tillsätt passerade tomater, persilja, basilika och salt. Låt såsen koka upp och ta sedan upp peperoncinon. Låt såsen koka 10-15 minuter. Ta upp och kasta vitlöken och kryddstjälkarna.
    5. Häll tomatsåsen på en portionstallrik, skär en bit av zucchinikakan och lägg den ovanpå såsen. Servera med kokt ris eller med ett gott lantbröd.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben