Potato cupcake med limetopping

Serverar: 12 portioner

God muffins där potatis och mandel bidrar till saftighet i kakan och möter smaken av syrlig limetopping. Omarbetad klassiker, Kronans Kaka till en imponerande cupcake.

Ingredienser

  • 250 g kokt kall potatis, gärna mandelpotatis
  • 4 ägg
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 3 dl rårörsocker
  • 5½ dl mandelmjöl, ca 200 g
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Limetopping
  • 30 g rumsvarmt smör
  • 1½ dl florsocker
  • 300 g Philadelphiaost
  • Finrivet skal av 1 lime
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • Garnering
  • Limeskivor
  • Instruktioner

    1. Säätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och finriv potatisen. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt 1 äggula i taget under fortsatt vispning.
    3. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner potatis och mjölblandningen i smeten. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten.
    4. Fördela smeten i 12 muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
    5. Vispa samman alla ingredienser med elvisp till en fluffig topping.
    6. Spritsa eller klicka toppingen på muffinsen. Garnera med limeskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben