Sötpotatiskaka med ingefära

Serverar: 8 portioner

Det här är en klassisk kaka, Kronans kaka i modern tappning med sötpotatis och ingefära.

Ingredienser

  • 150 g sötpotatis
  • 100 g smör
  • 3 dl socker
  • 3 äggulor
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 3 äggvitor
  • 200 g sötmandel
  • Citronkräm
  • 2 dl socker
  • 1 dl vitt vin
  • Rivet skal och saft från 1 citron
  • 6 äggulor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Koka sötpotatisen med skal, låt den svalna och skala den. Riv ingefäran.
    3. Vispa ihop smör, äggulor, socker, ingefära och den kokta potatisen. Finhacka sötmandeln.
    4. Vispa äggvitan till styv maräng och vänd ner sötmandeln. Vänd samman äggulorna och mandeläggvitan. Slå smeten i en smord och mjölad form.
    5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt kakan stå 10-15 minuter innan den stjälps upp.
    6. Blanda alla ingredienserna till citronkrämen i en kastrull. Sjud under kraftig vispning tills krämen tjocknar. Lyft kastrullen från värmen och fortsätt vispa tills krämen har svalnat.
    7. Servera kakan med citronkrämen över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben