Sofias chokladformar

Som kaka till kaffe efter maten istället för efterrätt-är de här bakverken med sin utpräglade chokladsmak idealiska.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 150 g blockchoklad
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Smält chokladen och matfettet i vattenbad och blanda ner det i äggsmeten. Rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Fördela smeten i små pappersformar med hjälp av två skedar. Fyll formarna 3/4. Strö över lite mandelspån och grädda i 200 grader 10-12 minuter . Obs! grädda inte för länge, då blir kakorna torra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben